Afvalrace

De vorige keer dat we de sondevoeding hebben afgebouwd met 150 ml ging het eigenlijk heel goed. Ze bleef stabiel in gewicht en het leek toch alsof ze wel meer wilde gaan eten en drinken.

Ook op de peuterspeelzaal doet ze het heel goed en mag ze een beetje mee eten van het fruit wat daar aangeboden wordt.

 

Daarom hebben we besloten nog eens 150ml van de sondevoeding af te halen. 

Omdat ik ondertussen bevallen ben en we Sanna wilde laten wennen aan haar nieuwe broertjes hebben we even gewacht op een geschikter moment. Toen ze 1 maand oud waren en wij het gevoel hadden dat het wel kon zijn we die 150ml eraf gaan halen.

Dat was nu zo'n 2 maanden geleden.

 

Ze viel de eerste 6 weken ongeveer 100gram per week af. Dat is best veel, maar in deze situatie normaal en acceptabel. We kregen echt wel het idee dat ze honger begon te krijgen en meer ging eten. 

De kinderarts vind echter dat 11kilo de absolute ondergrens is en dat we het nog een maand mogen proberen. Wat een bijzonder advies is, gezien hij een hongerprovocatie wil en ze daarbij waarschijnlijk nog veel meer afvalt.

Voor mij geeft dat een soort "strijd" met die kinderarts, wat hij zelf totaal niet doorheeft, maar ik wil hem dan niet laten winnen. Ik wil hem laten zien dat onze methode ook werkt en dat ze weer zal stoppen met afvallen.

 

Gisteren hebben we haar weer gewogen. Haar laatste weging was op 19 september, toen woog ze 11,5 kilo. Gisteren woog ze 11,6 kilo. Dat is dus niet alleen een stop, maar zelfs 100gram aangekomen. Wij zijn hier natuurlijk echt super blij mee. 

Van de diëtist hebben we nu Fantomalt voorgeschreven gekregen, dat is een poeder die je toevoegt aan vloeibare producten om het calorierijker te maken. Volkomen smaak, geur en kleurloos. Hopelijk geeft dit net weer een beetje extra, zodat ze over 2 maanden misschien wel weer op haar oude gewicht zit.

 

Bij haar andere kinderarts voor haar micro-cefalie hebben we het afsluitende gesprek gehad. Haar hoofdomvang heeft de groei volledig ingehaald. Ze vertoond geen afwijkingen of achterstand. Over ongeveer 1,5 jaar zullen wij nog eens naar het Sophia kinderziekenhuis moeten voor een laatste check-up. Maar het ziet erna uit dat de diagnose micro-cefalie uit haar dossier geschrapt kan worden.